Restaurantul. Ce iti place la el? Ce nu-ti place? Sunt intrebari atat de subiective, incat discutia pe tema asta este practic fara sfarsit.
Secretul unui restaurant de succes nu sta decat in mancare. Vorbesc de restaurante normale cu oameni pe post de bucatari si ospatari, nu cu mici robotei spalati pe creier care livreaza otrava pe linie rulanta.
Mancarea corecta poate fi livrata si intr-un restaurant de lux cu preparate ca atare , dar si pe gratarul cu mici al unui targ de tara. Respectul fata de client nu sta in altceva decat in ce ii dai de mancare si nicidecum in formule de politete studiate si repetate la nesfarsit (personal le interpretez ca pe o forma de insulta a intelingentei fiecaruia dintre noi).
Restaurantele pe care le respect sunt cele la care te duci din placere, nu cele care te tin captiv.Tuturor ni s-a intamplat sa “crapam” de foame si sa mancam ultima “mizerie” culinara, doar pentru simplul fapt ca eram captivi temporar intr-un loc plin cu semeni de-ai nostri, infometati.
Locul de unde mananci este putin relevant ca profil, ca tematica sau concept. Revin la aceeasi obsesie care pentru mine este exclusiv mancarea si gustul ei, mai putin cum si cu ce fel de furculita se mananca.
Sfatul meu pentru voi este sa mergeti sa mancati doar in locuri in care restaurantul respecta clientii prin mancare. O bucata de portelan nu va tine de foame, dar o supa buna, da.